Ward (35), één van de eerste Docclers aan het woord

Reeds 800.000 Belgen gebruiken Doccle voor het beheer van hun administratie.

Ward Denotté (35) uit Puurs is een Doccler van het eerste uur. Lees hieronder over zijn ervaring met Doccle.

Hoe kwam je terecht bij Doccle en hoe lang maak je er nu gebruik van?

Ward: Redelijk snel na de start van Doccle heb ik mijn account aangemaakt, nu ongeveer drie jaar geleden. Dat is begonnen met de aanrekeningen van Telenet. Later heb ik dan ook Acerta toegevoegd, om mijn loonfiches van mijn werkgever Xylos te kunnen ontvangen.

Wat vind je fijn aan het gebruik van Doccle?

Ward: Ik vind het heel praktisch om al mijn rekeningen en officiële documenten op één plaats te kunnen ontvangen. Mijn rekeningen betaal ik gemakkelijk met de Bancontact-app. Een ander voordeel is dat je niet hoeft in te loggen met een Digipass. Eigenlijk doet Doccle wat het moet doen voor mij.

Waar denk je dat we nog kunnen verbeteren?

Ward: Ik zou graag met nog meer partners willen kunnen verbinden, zoals PIDPA (watermaatschappij in Antwerpen, nvdr) bijvoorbeeld. Bij dezen dan ook een warme oproep aan leveranciers en bedrijven om hun facturen en andere documenten te sturen via Doccle!

Daarnaast heb ik een smartphone en tablet met Windows, terwijl veel bedrijven (waaronder Doccle) nog geen app op Windows aanbieden (1). Ik snap wel waarom, als je de kosten en baten vergelijkt, maar het zou toch leuk zijn. Nu log ik in op mijn Doccle-account via de browser op mijn tablet, dat werkt gelukkig ook wel makkelijk.

Tot slot, met welke functie of mogelijkheid zou wat jou betreft niemand nog twijfelen om een Doccle-account aan te maken?

Ward: Een link met de Vlaamse en Belgische overheid zou handig zijn, om ook documenten van bijvoorbeeld tax-on-web te kunnen ontvangen (2). Daarnaast kan er misschien ook een functie worden toegevoegd om documenten in te scannen en direct in je account te kunnen opslaan, zoals papieren brieven, facturen enz. (3) In feite zou ik het liefst alles van papier in mijn huis willen kunnen wegsmijten.

Daar hebben we niets meer aan toe te voegen. Bedankt, Ward!


Ter info:

1 De Doccle-app is mobiel beschikbaar voor iOS en Android.

2 Vandaag is er wel al een link mogelijk met eBox van de Sociale Zekerheid.

3 De huidige uploadfunctie is nog niet beschikbaar via de app (wel als je via de website inlogt op Doccle).