Betaaltoepassingen

Betaaltoepassingen

Op tijd betaald worden ging nooit zo gemakkelijk, veilig én snel. Doccle biedt meerdere betaaltoepassingen aan die u eenvoudig kan integreren in bestaande facturatieprocessen. Voor elke factuur heeft Doccle een geschikte oplossing. 

Waarom kiezen voor de betaaloplossingen van Doccle?

✅ Sneller, veiliger en correcter betaald

De meest uitgebreide betaalmogelijkheden zorgen voor een snellere en correctere betaling door uw klant. Dit brengt minder opvolging met zich mee, waardoor uw facturatie nog efficiënter verloopt.

✅ Synchronisatie voor optimale opvolging

De betaalstatus van facturen synchroniseert over alle kanalen en mogelijkheden heen. Het resultaat? Geen dubbele betalingen meer en 100% accuraatheid bij de reconciliatie.

✅ Een oplossing voor elke kanaal

Een simpele QR-code op papier, een betaalknop in uw portaal, een betaallink in een e-mail of via een app. Voor elk kanaal waarmee u uw klant kan bereiken, heeft Doccle de juiste oplossing om uw facturatieproces eenvoudig op te volgen. Zo kan u stap voor stap uw facturatie digitaliseren op uw eigen tempo.

✅ Een klantervaring op maat

Doccle biedt de meest uitgebreide betaalmogelijkheden en is een digitale betaal-assistent die uw klanten een moderne ervaring geeft om hun administratie continu op orde te houden.

Betalen via hun vertrouwde bank-applicatie of via Bancontact, op de datum die ze zelf willen of volgens een betaalplan. Uw klant kiest.

✅ Slimme conversie naar digitale distributie

In de betalingsprocessen zijn conversietechnieken ingebouwd zodat de volgende factuur ook digitaal gestuurd kan worden. Zo bespaart u nog meer op uw facturatiekosten.

47% minder laattijdige facturen
57% minder inbound calls
38% minder kans op betalingsherinnering
60% lagere kans op herhaaldelijk te laat betalen
Samenwerking Telenet & Doccle

Onze betaaloplossingen

Voor elke klant is er een oplossing om facturen te betalen. Uw klant hoeft geen Doccle-account te hebben om te kunnen betalen. De slimme conversietechnieken van Doccle zorgen er bovendien ook voor dat, na een online betaling, de volgende facturen digitaal verstuurd kunnen worden. Zo digitaliseert u uw facturatieproces nog meer en bespaart u nog meer op distributiekosten.

Betaal QR-code

De betaal QR-code is dé toegangspoort naar digitalisering van het facturatieproces. Het toevoegen van een QR-code op een papieren factuur zorgt namelijk voor snellere en juistere betaling. Bovendien zorgt Doccle ervoor dat de volgende factuur digitaal verzonden én betaald kan worden.

Betalingen via QR-code
Betaalknop in uw portaal

Beschikt uw bedrijf over een uitgebreid klantenportaal, integreer dan de Doccle betaalknop op uw portaal. Via de betaaltoepassing van Doccle zijn alle velden vooraf ingevuld. Uw klant kiest of hij via zijn vertrouwde bank ofwel via Bancontact betaalt. Dit resulteert in een correctere en snellere betaling van uw factuur.

Betalen in Doccle

U kiest voor een volledige integratie van uw facturatieproces met Doccle. Dan verzendt u uw facturen via het veilige Doccle-kanaal. Uw klant ontvangt uw factuur in alle veiligheid in zijn Doccle-account en kan deze betalen volgens zijn eigen voorkeur.

Uw klanten zijn zo beschermd tegen frauduleuze facturen. Meer nog, Doccle zorgt er ook voor dat uw facturen tijdig betaald worden dankzij de betalingsherinnering.

Betalen met Zoomit

Doccle kan er ook voor zorgen dat uw facturen aangeboden worden in de bank-app van uw klant, waar de facturen met 1 klik betaald kunnen worden. Uw klant heeft geen extra app nodig en kan na betaling zijn factuur veilig bewaren in zijn Doccle-account.

Betalen via Zoomit
Betaallink via sms

Klanten kan u ook per sms informeren over hun factuur en bijhorende betaling. Hiervoor heeft Doccle ook de perfecte oplossing om uw factuur zo snel mogelijk te laten betal

Aanvraag SEPA-mandaat

Als bedrijf heeft u uiteraard baat aan een gedomicilieerde factuur. Doccle biedt de mogelijkheid om een mandaat aan te vragen zonder dat uw klant hiervoor naar de bank moet gaan. Een eenvoudig registratieformulier volstaat om een domicilie te starten.

Naar een betere klantervaring

Eens de factuur verzonden is naar uw klant zorgt Doccle ervoor dat die klant kan betalen volgens zijn eigen voorkeuren en met het grootste gemak.

Vooraf ingevuld: Alle betalingsgegevens zijn vooraf ingevuld. Dit vermijdt dat de klant gegevens moet overnemen met mogelijks fouten tot gevolg. De reconciliatie is bijgevolg 100% accuraat, wat uw bedrijf opvolgingswerk en dus ook kosten, bespaart.

Instant of uitgesteld betalen: Uw klant kiest wanneer hij zijn factuur het liefst betaalt. Onmiddellijk of uitgesteld op een door hem gekozen datum voor de vervaldatum van de factuur.

Afbetalingsplannen: Als bedrijf kan u uw klant de mogelijkheid geven een factuur volgens een bepaald schema te voldoen.

Domiciliëring aanvragen: De optie om met een paar muisklikken een recurrente factuur via domiciliering te betalen kan in de Doccle applicatie aangeboden worden.

Opstap naar digitale administratie: Bij elke betaaloptie biedt Doccle de mogelijkheid om facturen niet enkel digitaal te betalen maar ook digitaal te ontvangen. Zo stimuleert Doccle de digitalisering van de administratie nog meer en bespaart u op distributiekosten.

Meer over de distributiekanalen van Doccle.

Aan de slag met Doccle

Op tijd betaald worden ging nooit zo gemakkelijk, veilig én snel. Doccle biedt meerdere betaaltoepassingen aan die u eenvoudig kan integreren in bestaande facturatieprocessen. Voor elke factuur heeft Doccle een geschikte oplossing.