Doccle wil digitale drempel verlagen tijdens de Digitale Week

Opvallend veel 55-plussers gebruiken Doccle

Van 8 tot en met 16 oktober vindt in Vlaanderen en Brussel de Digitale Week plaats. Plaatselijke organisaties organiseren dan diverse laagdrempelige activiteiten om de digitale wereld voor iedereen toegankelijk te maken. Ook Doccle wil zijn steentje bijdragen en organiseert meerdere infosessies over het gratis interactief administratieplatform.

Meer dan de helft van de 55-plussers blijkt niet overweg te kunnen met internetbankieren . Doccle blijkt op dat vlak echter een buitenbeentje te zijn. Het aandeel van de gebruikers ouder dan 55 ligt fors boven het marktgemiddelde voor digitale toepassingen. Dat zowel ouderen als jongeren de weg naar Doccle vlot vinden, is mede te danken aan het feit dat het platform op zowel traditionele computers als mobiele toestellen vlot toegankelijk is. “We houden er rekening mee dat het platform intuïtief is opgebouwd”, verklaart Jonas Haerens. “Dit houdt in dat er voor geen enkele gebruiker obstakels mogen zijn die te maken hebben met computerkennis of leeftijd. We stellen vast dat oudere gebruikers hun administratie liever afhandelen op tablet of op pc, terwijl jongeren vooral mobiel gaan werken.

Niet alleen de aard van het platform promoot de digitale geletterdheid, maar Doccle organiseert regelmatig workshops en infosessies om de digitale kloof te verkleinen. Naar aanleiding van de Digitale Week moedigen ze het gebruik van multimedia extra aan via activiteiten in onder meer Leuven en Grobbendonk.

Vooroordelen wegwerken

Mensen zijn vaak nog bevooroordeeld over digitalisering”, weet Jonas Haerens, Brand & Community Manager bij Doccle. “Daar waar velen hun zekerheid van papieren documenten in de kast vaak niet willen opgeven, willen we aantonen dat een online oplossing als Doccle meer zekerheid en veiligheid biedt, zonder daardoor ingewikkeld te zijn. Met Doccle willen we een persoonlijke digitale administratie net heel toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht de digitale kennis en ervaring met online platformen. We proberen tijdens de Digitale Week, maar ook daarbuiten, aan te tonen dat die vooroordelen ongegrond zijn.

In Grobbendonk (Sociaal Huis, 13 oktober) zal Doccle in het kader van de Digitale Week een infosessie geven om zijn online platform in de kijker te zetten, zodat zowel jong als oud de weg naar digitale oplossingen vindt. Leuven (CVO, 27 september) was eerder al aan de beurt.

Meer informatie over de Digitale Week vind je op www.digitaleweek.be.

Figuur 1