Leuven, 24 oktober – Doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België, heeft dankzij zijn e-signing functionaliteit volledig digitale aansluiting bij Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) mede mogelijk gemaakt. Dankzij deze gemakkelijke en snelle volledige digitale aansluitingsflow is OZ een uitblinker in de markt. Daarnaast kunnen facturen van OZ voortaan ook via Doccle aangeboden én betaald worden. Bram Lerouge, CEO van Doccle: “Wij zijn trots dat we de innovatieve strategie van OZ kunnen ondersteunen.”

Een aansluiting regelen bij het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) is een pak gemakkelijker geworden. Het hele proces, van het ontvangen van de aansluitingsdocumenten tot en met de digitale ondertekening, kan voortaan digitaal doorlopen worden. Dat geldt zowel voor de verplichte gezondheidsverzekering en zorgverzekering als voor de facultatieve verzekeringen Hospitalia, Dentalia en Medicalia.

De digitalisering is mede mogelijk gemaakt dankzij Doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Aansluitingsdocumenten kunnen voortaan ingevuld worden op de OZ website en vervolgens ondertekend worden via de geïntegreerde e-signing functionaliteit van Doccle. Hierdoor is een gemakkelijke, snelle en volledig digitale aansluiting mogelijk. Dit maakt OZ, mede dankzij Doccle, een uitblinker in de markt .
Naast de digitale aansluiting is het ook mogelijk om via Doccle je OZ-facturen te ontvangen, te betalen en bij te houden. Van die functionaliteit kunnen bestaande klanten van OZ voortaan dus ook gebruikmaken, zodra ze OZ aan hun Doccle-account toevoegen.
Wie zich nog steeds op de traditionele manier wil aansluiten of facturen wil beheren, hoeft niet te vrezen: dat kan nog steeds en dat zal mogelijk blijven.

Wij zijn trots dat we de innovatieve strategie van Helan kunnen ondersteunen.

Bram Lerouge, CEO van Doccle

Innovatieve digitalisering

Steven Laurent, Manager Transformatie bij Helan: “Wij zijn het eerste ziekenfonds waarbij het even gemakkelijk is om je aan te sluiten als het is om een hardgekookt ei te koken – het duurt allebei maar acht minuten. Zonder documenten, zonder afspraak, met enkele clicks regel je zelf alles via je pc of smartphone. Handig, snel en makkelijk!”

Bram Lerouge, CEO van Doccle: “Wij zijn trots dat we de innovatieve strategie van Helan kunnen ondersteunen met Doccle. We merken dat meer en meer mutualiteiten de kaart van innovatieve digitalisering trekken en voor hun digitale administratie met klanten Doccle gebruiken. Het grote voordeel van Doccle is dat we niet alleen veilige digitale verzending aanbieden, maar ook betaling van facturen en elektronisch handtekenen. Voor onze gebruikers is het voordelig dat ze maar één keer een leercurve moeten doorlopen, om nadien Doccle te kunnen gebruiken voor alle andere aangesloten leveranciers. Voor de mutualiteiten is het dan weer voordelig dat ze maar met één oplossing moeten koppelen, in plaats van verschillende leveranciers te zoeken voor de verschillende diensten.”

Het partnerschap is voor Doccle een volgende stap in het digitaliseren van (gezondheids)administratie. Nog niet zo lang geleden koos Nexuzhealth, marktleider in het elektronisch patiëntendossier, ook al voor Doccle als partner voor het digitaliseren van facturen van patiënten. Voortaan kunnen maar liefst 30 ziekenhuizen die werken met het elektronisch patiëntenportaal mynexuzhealth, ook voor Doccle kiezen voor hun digitale factuuradministratie. Binnen Doccle worden de zorgfacturen bovendien automatisch bewaard zolang de wetgeving dat vereist.

Start vandaag nog met Doccle, het grootste administratieve platform van België