In 2015 startte UZ Leuven een samenwerking met Doccle en sindsdien ontvangt het grootste deel van de 9.500 medewerkers hun loonstroken digitaal. Ook de ondertekening van het nieuwe arbeidsreglement verliep onlangs digitaal via Doccle.

UZ Leuven op Doccle

“Het was tijd voor een digitaal alternatief. Hier was vraag naar van zowel de werknemers als vanuit de organisatie. De opstart verliep heel vlot. Na een testfase met een honderdtal werknemers gingen we echt van start. De werknemers ontvingen een brief met alle uitleg over het nieuwe platform, flyers werden uitgedeeld en we zetten ook een Doccle stand op waar de werknemers terecht konden met hun vragen”, zegt Leo Denissen, head of logistics software development Information Technology bij UZ Leuven.

Doccle sluit naadloos aan bij ons sociaal secretariaat en je bespaart kosten door het wegvallen van het printen en versturen van loondocumenten.

Leo Denissen, head of logistics software development Information Technology bij UZ Leuven
Bovenaanzicht dokter aan computer

Succesverhaal met toekomst

Binnen UZ Leuven is de samenwerking met Doccle een succesverhaal. Leo: “Administratieve vereenvoudiging is voor iedereen een voordeel. Onze organisatie was klaar voor digitalisering. Doccle sluit naadloos aan bij ons sociaal secretariaat en je bespaart kosten door het wegvallen van het printen en versturen van loondocumenten. Voor de werknemers is het ook gemakkelijker. Zij hebben nu een veilig online archief waar ze over een lange termijn toegang hebben tot al hun hr gerelateerde documenten.”

Voor de toekomst kijkt UZ Leuven ook naar de mogelijkheid om patiëntfacturen via Doccle te versturen, maar voorlopig blijft het bij hr gerelateerde communicatie. “Ik kan het organisaties zeker aanraden. Wij hebben onze medewerkers via een opt-out de keuze gegeven of ze al dan niet gebruik willen maken van Doccle, maar niet voor niets gebruikt bijna iedereen het digitaal platform. Als ik een tip mag geven aan organisaties die in de opstartfase zitten: duidelijke communicatie naar de medewerkers toe is cruciaal!”

Start vandaag nog met Doccle