“Dankzij digitale verzending en betaling trekken we afvalpreventie door in onze administratie.”

EcoWerf geeft het goede voorbeeld als eerste afvalintercommunale

Intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf zet afvalpreventieprojecten op en zorgt voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in 27 gemeenten in Oost-Brabant.  Omdat EcoWerf haar dienstverlening voortdurend tracht te verbeteren en investeert in duurzaamheid, slaat ze de handen in mekaar met Doccle. De digitalisering zorgt voor een vlottere, efficiëntere en vooral milieubewustere administratie, met zo weinig mogelijk papier.

Walk the talk: We hebben de afvalpreventie volledig doorgetrokken in onze eigen personeels-en facturenadministratie.

Jos Artois, diensthoofd communicatie EcoWerf
Container ecowerf

Afvalpreventie is onze missie.

“Walk the talk. Wij trekken onze missie om afval te beperken door, helemaal tot in onze administratie: door digitalisering zorgen wij mee voor een kleinere papierberg. Zo geven wij alvast het goede voorbeeld en hopen we dat andere intercommunales ons voorbeeld volgen” aldus Jos Artois, diensthoofd Communicatie.

Sinds eind 2019 verstuurt EcoWerf de betalingsuitnodigingen via Doccle.

“ Wij hopen dat in het eerste jaar 25% van onze gezinnen kiest voor digitale administratie” vervolgt Jos Artois. Hierdoor kan EcoWerf 50.000 gedrukte betalingsdocumenten en enveloppen uitsparen.

Close up van laptop met hand van vrouw

Vlotte integratie en sterk gestart.

“We hebben samen met Doccle en RealDolmen een degelijke en volledig automatische koppeling uitgewerkt met onze back-office applicatie. De integratie is zeer vlot verlopen dankzij een fijne samenwerking tussen de verschillende partners”, zegt projectleider Wouter Ruelens.

“Door een aantal goed voorbereide communicatieacties is ons aantal receivers, digitale klanten dus,  op korte termijn snel gestegen. We hopen dan ook deze stijgende trend verder te zetten en veel inwoners te kunnen overtuigen van de digitale betalingsuitnodiging.”

Dit project komt niet alleen het milieu ten goede maar zorgt ook voor een minderkost van drukwerk en portkosten.

Jos Artois, diensthoofd communicatie EcoWerf

Zo ontvang je jouw documenten van EcoWerf digitaal

Woon je in het werkingsgebied van EcoWerf, dan wacht je best jouw volgende betalingsuitnodiging af. Hierop vind je jouw persoonlijke codes om de verbinding met EcoWerf op Doccle te maken.

Wil je niet langer wachten? Dan kan je jouw persoonlijke codes opvragen via dit contactformulier of telefonisch op 0800/97 0 97.

Start vandaag nog met Doccle