De nauwe samenwerking tussen NZVL, Manufast en Doccle leidde tot 10% digitalisatie na de eerste campagne.

Digitalisering NZVL neemt vliegende start

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, afgekort tot het NZVL, zocht een manier om de administratie naar hun leden te digitaliseren. De grootste drijfveer achter deze digitalisatie is enerzijds een efficiëntere verwerking en anderzijds natuurlijk het Maatschappelijk Verantwoord en Ecologisch Ondernemen.

Doccle is een mooie aanvulling op ons online kantoor, wat ervoor zorgt dat de klanten alles van A tot Z digitaal kunnen afhandelen.

Geert Van Den Eeckhout, Kwaliteitsmanager bij NZVL

Het triumviraat dat werkt.

Na een grondige marktstudie koos het NZVL voor een samenwerking met Manufast en Doccle. Dit zorgt ervoor dat het NZVL zoveel mogelijk automatiseert en ervoor zorgt dat er snel geschakeld kan worden.

De rol van Manufast in dit digitaliseringsproject is het databasemanagement, de documentenstromen, digitaal en papier, ontdubbeling en de eigenlijke verzending van de documenten..

Dankzij een integratie met Doccle is Manufast klaar voor het digitale tijdperk. Papieren en digitale documenten kunnen voortaan door eenzelfde systeem verwerkt worden.

Ortwin Notebaert, IT Manager bij Manufast.
Logo Doccle NZVL Manufast

De gezamenlijke aanpak levert resultaat.

Eerst werden de objectieven en de vereisten duidelijk in kaart gebracht waarna de technische integratie kon starten. Een perfecte samenwerking tussen Manufast, Doccle en het NZVL zorgde ervoor dat de integratie vlekkeloos en heel vlot verliep.

Zodra alles technisch klaar was, werd de marketingdienst van het NZVL in de boot getrokken en werd een communicatieplan uitgestippeld met als doel zoveel mogelijk leden op de digitale snelweg te krijgen. Een aanpak waarbij verschillende kanalen werden ingezet, gaande van een nieuwsbrief over sociale media tot uitnodigingsmails en persoonlijke contacten aan de loketten.

De grootste boost in connecties werd verkregen dankzij de mailing met de handige Doccle-connect link. De link in de mail zorgt ervoor dat leden zich snel en eenvoudig met Doccle kunnen verbinden. Een simpele klik in de mail maakt de verbinding automatisch. Op die manier wordt het erg makkelijk gemaakt voor de leden en is de beleving optimaal.

De aanpak loonde, want in minder dan 2 maanden tijd is 10% van de NZVL-klanten een Doccle-gebruiker.

Dankzij de goede samenwerking met ManuFast en Doccle zelf, waren we 100% zeker van een goede afloop.

Sophie Muyllaert, Marketing Manager NZVL

En hoe gaat het dan verder?

In de volgende fase wordt er nu gekeken hoe nieuwe klanten meteen kunnen geïntroduceerd worden op Doccle, wat voortaan de standaard verzendmanier is bij NZVL. Daarnaast blijven we de bestaande leden die nog niet op Doccle zijn, informeren en motiveren om over te schakelen op digitale administratie.

Start vandaag nog met Doccle

Wie is NZVL?

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen (NZVL) wil de gezondheid verzekeren en zorg- en comfortdiensten aanbieden aan zoveel mogelijk inwoners van Vlaanderen. We doen dit op een bewust neutrale, ondernemende en transparante manier.

Als neutrale gezondheidsverzekeraar is het NZVL aan geen enkele belangengroep verbonden. Het NZVL legt zijn klanten niets op en houdt enkel rekening met hun belangen.

 

Wie is Manufast?

Manufast creëert in het Brussels hoofdstedelijk gewest duurzame tewerkstelling voor meer dan 270 personen met een handicap .

Manufast is een technologisch innoverende sociale werkplaats, met meer dan 50 jaar ervaring, waarin de mindervalide werknemers een unieke expertise verworven hebben in drukwerk, data entry en handling.

Manufast levert oplossingen op maat voor ondernemingen en organisaties die zich willen verbeteren op vlak van beheer van administratie, marketing alsook productie.