01/02/2023

Doccy, de virtuele assistent van Doccle

Doccle chatbot, Doccy, is sinds februari 2019 actief op onze website. De virtuele assistent biedt direct een antwoord op de vaak gestelde vragen van de Docclers.

Doccy

Doccy: 24 op 7

Doccy is ontwikkeld door het Leuvense bedrijf Oswald en is onze eerste stap richting de integratie van AI. Je kan het vergelijken met een hulppagina voor veel gestelde vragen maar dan performanter, omdat onze bot een gesprek aangaat met gebruikers en in staat is om hun vragen te interpreteren. Zo kan Doccy antwoord geven op vragen zoals “Hoe maak ik een account aan?” en “Hoe voeg ik een bedrijf toe?”. Daarnaast kan onze chatbot ook helpen om bedrijven als Telenet, De Watergroep of KBC toe te voegen aan de account van Doccle-gebruikers. Een live-chat hadden we reeds, maar het verschil is dat Doccy 24/7 antwoord kan geven op vragen.

Onze CEO, Bram Lerouge, legt uit waarom zo’n chatbot in feite een must is voor een platform zoals de onze: De kracht van een digitale administratie zit er onder meer in dat die 24 op 7 beschikbaar is. Met onze chatbot garanderen we dat onze gebruikers altijd snel een antwoord op hun vraag krijgen, ook buiten de kantooruren. Het einddoel is dat Doccle op termijn ieders administratie volledig automatisch kan beheren. Daarom blijven we investeren in innovatie en AI, met als eerste stap, onze chatbot Doccy.”

Het einddoel is dat Doccle op termijn ieders administratie volledig automatisch kan beheren. Daarom blijven we investeren in innovatie en AI, met als eerste stap onze chatbot.

Bram Lerouge, CEO Doccle

‘Groot potentieel’

Doccy, de Doccle-chatbot, werd ontwikkeld door de Leuvense softwareontwikkelaar Oswald (deel van Raccoons groep). “Wij zien een groot potentieel in de deze chatbot”, zegt Michiel Vandendriessche van Oswald. “Met meer dan 1,3 miljoen gebruikers kunnen we via Doccle de integratie van AI in administratiebeheer uittesten en verder uitbouwen. Het is ook positief om te zien dat Doccle actief op zoek gaat naar creatieve en innovatieve manieren om de Belgen tijd uit te sparen.”

 

Probeer het zelf

Heb je zin om het uit te proberen? Klik dan links onderaan je scherm op het blauw vakje “Klik hier om te chatten“.  Doccle is reeds beschikbaar in het frans en in het nederlands.