Goedkoop & efficiënt

Het e-mailkanaal van Doccle als ideale opstap naar een digitale administratie

E-mail is een heel eenvoudige en meest ingeburgerde manier om documenten te versturen. Het is gemakkelijk, goedkoop maar helaas niet altijd even efficiënt. Vaak worden belangrijke mails vergeten of gaan ze verloren tussen spam en reclame.

Doccle gaat die uitdaging voor uw bedrijf aan.

Wat is het e-mailkanaal van Doccle?

Documenten via het e-mailkanaal van Doccle verzenden is de ideale startpositie om vervolgens de ontvangers te begeleiden naar een veilige en overzichtelijke manier om hun administratie te digitaliseren.

Doccle biedt alle mogelijkheden om je documenten op de beste manier bij je klanten te krijgen zodat ze wel degelijk gelezen worden. De e-mail wordt opgemaakt in uw huisstijl en verzonden vanuit uw domeinnaam. Het document kan zowel als pdf of als lnk worden verstuurd. U houdt dus alle touwtjes in handen en Doccle doet het werk.

Email Doccle

De voordelen van e-mail via Doccle

  • Omnichannel: e-mail neemt een belangrijke plaats naast andere kanalen om zo maximale distributie via online kanalen te garanderen, zonder dat u als werkgever moet wakker liggen wie via welk kanaal gecontacteerd moet worden.
  • Met opstap naar Doccle: Om ontvangers te begeleiden naar een veiliger kanaal digitaal kanaal is een opstap naar Doccle met een paar muisklikken ingebouwd.
  • Volgens uw huisstijl: E-mails worden verzonden vanuit uw domeinnaam en in uw huisstijl. De opmaak van de e-mail wordt volledig volgens uw huisstijlgids ontwikkeld.
  • Extra beveiliging: Strikt confidentiële documenten worden in beveiligde modus verzonden. De ontvanger identificeert zich met itsme of e-ID alvorens het document te kunnen inkijken

Waarom e-mailen via Doccle?

✔️veilig dankzij geëncrypteerde verzending
✔️goedkoop en snel
✔️minimale impact op eigen IT
✔️hoge bereikbaarheid van ontvangers

Start nu in 1-2-3 met e-mailen via Doccle

1. Opmaak

Samen met onze grafici wordt de e-mailtemplate volledig in uw huisstijl opgemaakt of u bezorgt ons de gewenste template

2. Opladen

Alle e-mailadressen en documenten worden opgeladen

3. Afleveren

E-mails worden automatisch afgeleverd met mogelijkheid tot opstap naar Doccle-platform. De verzending kan makkelijk via uw medewerkers opgevolgd worden.

Opstap naar veilige digitalisering

Gebruikers hebben een haat-liefde verhouding met hun mailbox. Ondanks dat 84% van de Belgen zijn mailbox dagelijks checkt, gaan er bij 1 op de 3 Belgen documenten verloren of worden facturen vergeten en dus niet betaald. Laat jouw communicatie of documenten niet in de overvolle mailbox belanden en zorg dat ze wel gelezen of betaald worden.

Bij de e-mailverzending van Doccle kan de ontvanger met een paar muisklikken opstappen naar het Doccle-platform. In het Doccle-account komen enkel de belangrijke documenten, geen reclame, spam of phishing. Dit garandeert dat uw documenten meer aandacht krijgen en sneller behandeld worden.

Doccle biedt een volledige kanaalaanpak om uw documenten aan hun ontvangers te bezorgen. Met 1 applicatie bereikt u dus elke klant via zijn voorkeurskanaal (e-mail, Zoomit, Doccle, Peppol of zelfs papier)

84 %

84% leest zijn mails op dagelijkse basis

22 %

22% vindt zijn mailbox een bron van frustratie

10 %

10% heeft meer dan 100 ongelezen mails

48 %

48% vindt belangrijke mails moeilijk terug

Een factuur via e-mail is geen e-facturatie

Let op: een factuur in pdf, word, excel of ander formaat, verzenden via e-mail is geen e-facturatie. Een e-factuur is opgemaakt volgens bepaalde internationale standaarden, zoals Peppol, zodat ze automatisch verwerkt kunnen worden. Vanaf 2026 is e-facturatie via Peppol verplicht voor elke B2B factuur. Lees meer over Peppol of documentgeneratie.