Maximaliseer uw verkoopcijfers

Betalingen via QR-code

In het snel evoluerende, digitale landschap van vandaag is het cruciaal om belangrijke trends te omarmen. Zeker als ze bijdragen aan het sneller een juister betaald krijgen van uw facturen. Een innovatie die de manier waarop we betalingen doen, zijn de QR-codes.

Iedereen komt QR-codes wel ergens tegen. Het is een digitale tool die offline gebruikers verbindt met online informatie. De toepassingen zijn legio en één daarvan is dus de mogelijkheid tot betalen via die QR-code.  

Wat zijn de voordelen van een QR-code betaling?

  • Groot gebruiksgemak: via een eenvoudige scan kunnen betalingen snel uitgevoerd worden, wat de nood aan contant geld of betaalkaarten aanzienlijk verkleint. En alles manueel ingeven is dus niet langer nodig.
  • Kostenefficiënt: de integratie van betalingen via QR-code zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de transactiekost en een hogere winstmarge. 
  • Grotere veiligheid: QR-codes maken gebruik van een geavanceerde encryptie, wat ze bijzonder veilig maakt. Het risico op mogelijke fraude wordt zo tot een minimum herleidt. 
  • Breder bereik: ook niet-digitale klanten of klanten die geen Doccle account hebben kunnen gebruik maken van de QR-code. Doccle stimuleert ze verder om de stap te maken naar digitale distributie van facturen en een grotere kostenefficiëntie. 

Hoe werkt dit juist bij Doccle?

QR-codes zijn één van de vele betaalmogelijkheden in het aanbod van Doccle. En past helemaal binnen de aanpak van Doccle om iedereen zijn administratie te vergemakkelijken. Twee voorbeelden: 

1. Bancontact via browserversie van Doccle

Mogelijkheid om QR-code te scannen met Payconiq of een andere app compatibel met Bancontact. 

2. Papieren versie factuur

Unieke code waarmee uw klanten via hun online betaaltoepassing de factuur betalen. Na betaling kan een klant ervoor kiezen om zijn volgende factuur via Doccle digitaal te ontvangen. 

Zo kan u niet enkel digitaal factureren, maar de volgende facturen ook digitaal versturen via Doccle.

Bijkomende opties

We bieden daarnaast ook andere betaaloplossingen aan zoals: 

  • Betaalknop in uw e-mails of bedrijfsportaal 
  • Betaalknop op de digitale factuur verzonden via Doccle 
  • Betaallink via SMS
  • Betalen van factuur via bankapp 

Meer info over onze facturatie- en betaalopties kan u op deze pagina terugvinden. 

Doccle is een mooie aanvulling op ons online kantoor, wat ervoor zorgt dat de klanten alles van A tot Z digitaal kunnen afhandelen.

Geert Van Den Eeckhout, NZVL

Doccle sluit naadloos aan bij ons sociaal secretariaat en je bespaart kosten door het wegvallen van het printen en versturen van loondocumenten. Werknemers hebben nu een veilig online archief waar ze over een lange termijn toegang hebben tot al hun HR-gerelateerde documenten.

Leo Denissen, UZ Leuven

EcoWerf gaat nog een stapje verder en geeft nu ook haar eigen medewerkers het voordeel om de loonbrief digitaal via Doccle te ontvangen. Daarmee geven we zelf het goede voorbeeld en streven we zoveel mogelijk naar een paperless bedrijf.

Machteld Vanden Bosch, Ecowerf

Ik kan Doccle alleen maar aanraden. De verdeling van loondocumenten verloopt sneller, veiliger en makkelijker. Administratieve vereenvoudiging is altijd een voordeel, voor zowel de hr-afdeling als voor de medewerkers die nu een overzichtelijk digitaal archief ter beschikking hebben met al hun documenten.

Rigo De Moor, Waterlink

Het is absoluut een kostenbesparing. De handeling van loondocumenten valt weg. Ze hoeven niet meer geprint, verstuurd of uitgedeeld te worden. De medewerkers vinden al hun documenten gemakkelijk terug in het overzichtelijk archief. Het is bovendien volkomen veilig.

Steven Laurent, Acerta