Scan & Pay met Doccle: scannen, betalen, klaar!

Doccle lanceert de Scan & Pay-functionaliteit. Met de vernieuwde Doccle-app wordt het mogelijk alle papieren facturen met je smartphone te scannen en te betalen. Geen gedoe meer met bankkaarten, kaartlezers of het overtypen van bedrag en gestructureerde mededeling.

Doccle, het gratis online platform waarmee gebruikers vandaag al administratieve documenten van vele leveranciers kunnen ontvangen, afhandelen én veilig archiveren, breidt zijn mobiele app uit. Door de toevoeging van ‘Scan & Pay’ wordt betalen nog sneller en eenvoudiger. Dankzij de update kan je eender welke papieren factuur met je smartphone inscannen en betalen via de Bancontact-app of je vertrouwde bank-app. Iedereen kan de app gebruiken, registratie is niet vereist.

Snel en veilig je factuur scannen
Gedaan dus met het overtypen van rekeningnummer, gestructureerde mededeling en bedrag. De Doccle-app detecteert via het overschrijvingsformulier – het “roze strookje” – alle informatie die nodig is om de factuur correct te betalen. Zonder bankkaart of kaartlezer. Zo gaat alles heel snel en hou je het overzicht op één plek. Gebruikers die al een Doccle-account hebben, kunnen nu dus al hun facturen via Doccle betalen, maar ook mensen die nog geen Doccle-account hebben kunnen de functie gebruiken. In de Doccle-app worden bovendien alle betalingen bijgehouden in de geschiedenis. Met deze aanvulling wordt Doccle een handig platform voor iedereen en bevestigt het zijn naam als meest veelzijdige administratietool in België.

“Digitale betaalmethoden worden steeds populairder, maar leggen dikwijls beperkingen op”, aldus Bram Lerouge, CEO van Doccle. “Wij hebben bewust gekozen voor een oplossing die voor iedereen toegankelijk is. Met de Scan & Pay-functionaliteit kunnen facturen vanop eender welke rekening betaald worden, ongeacht de bank waarbij je bent aangesloten. We vragen geen volmacht of domiciliëring zoals veel andere platformen. Dat maakt onze oplossing uniek in België. Met deze app betaal en bewaar je een factuur in luttele seconden.”

Doccle doet voor de betalingen via deze nieuwe functionaliteit opnieuw een beroep op Bancontact: “Betalen wordt steeds meer een deel van de volledige klantenervaring, haast onzichtbaar. Dankzij de nieuwe functionaliteit ‘Scan & Pay’ binnen de Doccle-app betaal je vanaf nu élke factuur in een handomdraai met de Bancontact-app. Veilig en gemakkelijk zoals je dit van een Bancontact-betaling gewoon bent. We zijn verheugd dat onze samenwerking een stap verder gaat en wensen alle gebruikers van Doccle een zorgeloze betaalervaring”, aldus Kris De Ryck, CEO van Bancontact Company.

De vernieuwde Doccle-app is vanaf december gratis beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten, in de App Store en op Google Play.

.